Trendovi za jesen i zimu 2014./2015.

0
291

OČI:

Platinasta, zlatna, plava, bakarna,  bordo, popularni no makeup look, senke sa metallic odsjajem – jesen 2014. je definitivno u znaku boja. Puno toga je “in”, dozvoljeno i definitivno neće biti dosadno.

Nadam se da će slike sa modnih revija poslužiti za inspiraciju. Ako i nisu vaše omiljene boje, igrajte se i isprobajte nove nijanse. Možda vam se i dopadne :-).

_dsc4738_article_gallery_portrait00250h__donna_karan_fashionshow_article_portrait

00130h__altuzarra_fashionshow_article_portrait00090h-dvf_fashionshow_article_portrait

nicole-miller_467683573_fashionshow_article_portraithbz-fall-lipstick-preview-nudes-Versace-bbt-F14-003-lg                            

AJLAJNER:

Mnogo maskare, veštačke i gotovo „slepljene“ trepavice.  Detalj koji definitivno više ne može da se zanemari je ajlajner u boji poput plave, ljubičaste ili zlatne za svečaniji izgled. Aktuelne su takođe i veštačke trepavice. Za prirodniji izgled opredelite se za tzv. pojedinačne trepavice.  Po tri individualna “busenčića” možete staviti u spoljašnji deo oka, vizuelno ga izdužujući na taj način. Vrlo diskretne u tom smislu su one od brenda “Ardell” (http://www.ardelllashes.com/lashes/styles/individual) koje mogu da se nabave kod nas a poslužiće i one bilo kog drugog brenda (Artdeco, Inglot…). Važno je da je lepak dobar i da može da se kupi kod nas (npr. u “Lilly”prodavnicama, Inglot…).

 Day 1: Beauty - London Fashion Week SS15kenzo_14ab057_fashionshow_article_portrait       

badgley-mischka_468661807_fashionshow_article_portrait (1)courtesy_of_chanel__diverse__2__fashionshow_article_portrait

tumblr_nckq2iwkeC1slm3z4o1_1280

USNE:

Dizajneri kažu: crveno, crveno i opet crveno….Iako moža niste ljubitelj ove boje, probajte! Trend je definitivno bordo ali aktuelne su apsolutno sve nijanse crvene a izbor je zaista veliki: od bordo nijansi preko vatreno crvenih, boja voća poput maline ili jagoda crvene do koralnih nijansi sa primesama narandžastog. Budite samo dovoljno uporne da pronađete nijansu koja se vama najviše dopada i koja vam najviše odgovara.  Odbacite stare predrasude da crveno stoji (ili ne stoji) samo ženama sa punim usnama.  Ono o čemu morate voditi računa kada se odlučite za crveni karmin jeste boja vaših zuba jer će crveno dodatno istaći zube koji su žuti.

Ako ste svetle puti, odlučite se za hladnije crvene nijanse sa plavim podtonom.

5-Lipstick-Trends-For-Autumn-red-lipstick-e1409769560788

Ako vaša koža ima srednji podton, najbolje će vam pristajati crveno-braun nijanse,

5-Lipstick-Trends-For-Autumn-berry-lips

dok će onima koji imaju taman ten najbolje stajati crvene sa žutim ili narandžastim podtonom.

Isto tako je važno da usne uokvirite crvenom olovkom iste (ili prilbližne nijanse, nikako tamnije) kako se ruž ne bi vremenom “razlio”.

Međutim, i pored ovih „pravila“ nemojte ih slepo slediti nego isprobajte i nosite onu boju koja vam najbolje pristaje i koja vam se najviše dopada.

To je sve “and you are ready to go” 🙂

hbz-fall-lipstick-preview-reds-Anna-Sui-bbt-F14-020-lg

hbz-fall-lipstick-preview-berry-Herrera-bbt-F14-041-L7PuJE-promo-lgn5-Lipstick-Trends-For-Autumn-red-lips-e1409171213210

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here