Trendovi šminkanja za proleće/leto 2012.

0
216

Sezona proleće/leto 2012 obavećava eksploziju veselih boja, dominaciju pastelnih tonova, nezaobilazni smokey eyes look I senke u metalik bojama. Mačkasti izgled se uz retro look šezdesetih godina vraća na velika vrata. Medjutim, ono što je sigurno je da će svaka dama naći nešto za sebe.

Topli meseci ovoga leta donose make up trendove koji su pre svega zabavni, ženstveni i nosivi. Susretaćemo se sa bojama poput koralne, naranđaste, pastelne i metalik, svetlijim bojama na usnama i sa tamnim, smokey eyes očima.

Ten je prozračan, sa vrlo malo boje, sa akcentom ili na očima, našminkanim nežnim pastelnim tonovima I uredno definisanim obrvama, bronzer na obrazima I očima, za ten kao suncem okupan; ili fokusom na svetlucajućim, metalik senkama u kombinaciji sa nežno roze, koralnim ili nude nijansama na usnama.  Biće svetlih, živih boja ali u smirenijim varijantama neonskih senki nego one koje su bile aktuelne prošlog leta. Smokey eye se vraća, ali sada sa senkama u zlatnim tonovima. Oči će biti našminkane pastelnim tonovima zelene, boje lavande, srebrne I nežno plave.

 

   

 

Pastelne boje: Pastelne senke će biti veoma popularne ovog leta, sa bojama poput baby roze, plave I ljubičaste. Uz blagi sjaj pastelne senke izgledaju još bolje i duže će ostati na Vašim očima ako pre toga na kapke nanesete bazu za senke. Ukombinujte ih sa ajlajnerom kako biste upotpunili Vaš izgled.

 

Rumeni obrazi: Proteklih leta u trendu su bili bronzani tonovi medjutim ovo leto obradovaće nas prirodno ružičastim nijansama na obrazima. Ako je Vaš ten priprodno tamniji možete da se odlučite za tamnije rumenilo ali ipak pokušajte da ostaneteu okvirima ružičastih tonova.  Ukoliko želite da dodate malo boje Vašem licu koristite toniranu kremu  I nanesite malo rumenila. To će Vašem licu dati onaj topli, letnji svtlucajući odsjaj a rumenilo će duže ostati na Vašim obrazima.  Za veče možete takođe dodati i malo sjaja na jagodične kosti.

Nežna nijansa koja takodje dobro pristaje svakoj koži a koja će se možda dopasti damama koje ne vole ružičaste obraze  jeste boja kajsije. Obrazi boje kajsije odaju suptilan sjaj zdravlja i svežine koji se svima toliko dopada.

 

 

 

   

 

Koralne usne: trend koji će definitivno obeležiti ovu sezonu jesu karmini koralnih i naranđastih nijansi ali i boje vina. Koralna nijansa crvene je verovatno nešto drugačije od svega što smo probali ali definitivno vredi pokušati. Važno je samo odabrati pravu nijansu.

 

   

 

Metalik senke:  Otkrijte metalik senke u srebrnoj, zlatnoj, zelenoj, plavoj I ljubičastoj boji. Sa ovim bojama I uz ajlajner  Vaše oči će definitivno biti u prvom planu tako da ostatak šminke, na usnama I jagodicama, treba da bude vrlo diskretan.

 

   

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here