Trendovi šminkanja za jesen 2011.

0
215

OČI

Vesele boje na očima.

Jesenji trend šminkanja obeležiće plava i modro plava boja kao i tamnoplave nijanse senki.

Bilo da ste još uvek preplanuli ili ne, plava senka pristaje smeđookim damama, što ste tamniji bolje će vam pristajati intenzivnije nijanse morskih dubina. Šminku plavih tonova mogu koristiti i plavooke, ali pri izboru i usklađivanja nijansi moraju da budu oprezne.Aktuelni su i ljubičasti, zeleni, crveni i žuti tonovi.

Što se tiče smokey-eyes look-a , i tu se se neka pravila promenila. Umesto crne i sive boje na očima, ova tehnika šminkanja se sada izvodi i sa bojom zlata, zelene i plave.

Dakle drage dame, ne plašite se eksperimentisanja. Samo napred!

 

 

 

 

 

 

 

 

USNE

Jedan od najvećih trendove ove sezone svakako su mat usne.

Mat efekat na usnama najlakše ćete postići ukoliko pre karmina na usne nanesete malo tečnog pudera i uokvirite ih olovkom u boji ruža. Na samom kraju višak karmina skinite papirnom maramicom ili utapkajte prstom.Da biste postigli veću postojanost ruža utapkajte ga u dva sloja.

U obzir dolaze karmini u ružičastoj, narandžastoj, ljubičastoj i svim nijansama crvene boje.

U modi je takodje i pink karmin.Trend purpurnih usana već uveliko forsiraju brojne poznate dame, kao što su Rihanna, Gwyneth Paltrow, Keira Knightley i Katy Perry.

Zato, budite hrabre i nabavite par nijansi pink karmina koji će biti vaš glavni adut ženstvenosti.

Jarko roze ruž ne samo da će istaći vaše usne u prvi plan, nego ćete i vi biti u centru pažnje. Naravno, uz ruž ove boje ostala šminka mora da bude diskretna.

Osobama sa svetlijim tenom odgovaraju pastelni tonovi, svetloroze, lila, boje ružinih latica i prljavoroze. Za taman ten birajte jarke boje ili mlečnoroze.

Karmin se najbolje „drži” na glatkoj površini, pa nežno očistite usne pre šminkanja vlažnom frotirskom rukavicom. Stavite balzam, sačekajte nekoliko minuta da koža upije, pa obrišite maramicom. Prvo nanesite olovku za usta, pa tek onda ruž. Olovka će dodati sloj pigmenta koji će osigurati da boja ne spadne brzo.

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here