Ljubičasta strast – Tamni karmini: trend koji se nastavlja…

0
4507

S obzirom da su već neko vreme vrlo aktuelne tamne boje karmina (burgund, šljiva, boja vina…) i da su savršene za hladnije dane koji nailaze, želela sam malo više da se posvetim ovoj temi.

Bordo karmini deluju vrlo sofisticirano, zavodljivo i retro. Pravilo kaže da karmini tamnih nijansi ne stoje dobro osobama sa tankim usnama no kako su već koju godinu za redom upravo ove boje trend, zašto ne biste probali bez obzira na pravila :-).

Generalno, mnoge nijanse ovakvih karmina deluju tamnije nego što zapravo jesu. Nemojte dozvolite da vas to odbije nego ih svakako isprobajte na ruci odn. na usnama.

Ukoliko se odlučite za neku od boja poput ovih, ostastak šminke bi trebalo da ostane sveden i neupadljiv.  Nešto maskare i rumenila na obrazima nakon što ste naneli tečni puder će biti sasvim dovoljno da istakne vaše usne jer one i treba da budu u prvom planu. Naravno, ukusi su različiti, neko će možda ipak poželeti da dodatno naglasi i oči ali to je prepušteno svakome ponaosob.  Naročito ako ste  svetle puti, svakako bi bilo dobro naneti malo rumenila kako biste izbegli efekat Mortiše Adams :-).

Kompanija MAC (www.maccosmetics.com), odnedavno otvorena i u Beogradu, u šoping centru „Ušće“, ima vrlo raznovrstan izbor ovih nijansi.  Pa iako trenutno nemaju sve predstavljene nijanse, očekujte da stignu vrlo brzo.

Neke od meni najlepših i najinteresantnijih su:

1. MAC Lingering kiss – ova nijansa je opisana kao “deep plum red“, To je tamna, crvenkasta burgund boja sa toplim podtonom, blagim sjajem i mat završnicom.

 

MAC-Lingering-Kiss

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

2.  MAC Prince Noir – vrlo tamna burgund boja sa crvenim podtonom, mat završnicom i lepim sjajem.

74c699372c93d33fa13059b808a415ce (1)

3. MAC  Sin – da, to je ta boja koju je i Rihanna nosila, poznata i po saradnji sa ovim brendom.  Tamna boja vina sa mat završnicom.

f663d623820e02744bbb7837fd92860fhbz-dark-lips-1212-Rihanna-xln

MAC sin

4. MAC Instigator – vrlo tamna boja šljive sa mat završnicom i lepim sjajem.

MAC instigator 2MAC instigator 4

Uxxk2sv

5.  MAC Heroine –  svetlo ljubičasta, purpurna boja.  Srednje tamna nijansa, sa crvenim podtonom i satenskom završnicom.

MAC heroine lipstickMAC Heroine

MAC heroine girl3Heroine girl2

MAC Heroine girl

6. MAC Rebel –  predivna purpurna sa ružičastim podtonom (fuksija).

mac_rebellipstick001 MAC rebel

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here