ponedeljak, maj 21, 2018

Čaj od gloga za srce

Biljka glog jedna je od najstarijih ljekovitih biljki koje se i danas uzgajaju i primjenjuju za liječenje različitih bolesti. Njegova povijest seže čak 9 000 godina u prošlost, jer ostaci gloga pronađeni su u starim kineskim lončanicama, a Kinezi su ga koristili za pripremu fermentiranog pića. Nekada je ova biljka rasla samo u Europi, posebno […]
Ukoliko želite bujnu i čistu kosu, vreme je da saznate šta je to dubinsko pranje kose, zašto vam je sve potrebno i kako da odaberete pravi šampon. Mnogo se priča o pravilnoj nezi kose i sastojcima koje treba obezbediti kako bi dlaka bila zdrava i jaka. Međutim, skoro pa sva priča zaustavlja se na maskama, balzamima i tretmanima za negu kose. Šta smo to zaboravili? Prvi i osnovni korak ‒ pravilno pranje kose. Da bi kosa bila zdrava i jaka (o volumenu i da ne pričamo), ona najpre mora biti čista. Ipak, lakše reći nego uraditi. Često će se preparati za kosu zadržavati i lepiti za dlaku, pa ih nećete lako oprati redovnim šamponom. Zbog toga postoje specijalni šamponi za dubinsko pranje kose koji će ukloniti sve ostatke. Samim tim, prirodna ulja koja naša koža glave proizvodi lakše dolaze do dlake, hrane je i štite na prirodan način. Ukratko, zbogom beživotnoj, masnoj i slepljenoj kosi. Dubinsko pranje kose dolazi u spas. Šta je dubinsko pranje kose? Kad kažemo pranje kose, samo po..

Waterfall frizura sa strane

Waterfall frizure u zadnje su vrijeme vrlo popularne. Dolaze u mnogo varijacija, a najpoznatija je waterfall pletenica. Iako ovakve frizure rado nosimo, pogotovo u nekakvim posebnim prilikama, poput vjenčanja, maturalnih zabava, večernjeg izlaska i slično, najčešće ih ne možemo sami sebi napraviti. Zato vam u ovom videu donosimo jednu vrstu waterfall frizure koju možete napraviti […]
Ihtiol ili crna mast oduševiće vas svojim dejstvom na kožu, posebno onda ako imate potkožne bubuljice i čireve na koži. Ali ima i nekih stvari koja vas neće očarati. U tekstu koji sledi raskrinkaćemo vam tajnu upotrebe ove masti i saznaćete koje su to situacije u kojima vam ona itekako može biti od koristi, ali i kada ona ne bi trebalo da vam bude opcija. Nije tajna da je crna mast ili ihtiol mast prvenstveno je bila namenjena za lečenje životinja. Zato se još uvek negde pominje kao crna konjska mast. Međutim, danas je dozvoljena za ljudsku upotrebu i pokazalo se da ima sjajna dejstva, posebno kada je koža u pitanju. Crna mast nije nešto što ćete koristiti kao svakodnevnu negu problematične kože, već nešto što će vam pomoći u izuzetnim situacijama. U tim situacijima, ihtiol krema će vas svojim dejstvom oboriti s nogu. Ono što vas sigurno neće toliko oduševiti jeste zaista grozan miris crne konjske masti. I to je verovatno prvi razlog zašto je nećete velikodušno mazati po koži. Vide..

Minival se vraća u modu

Znate li šta je minival, kako se prave trajne lokne. Koje je kandidat za trajnu, a ko ne? Odgovore na ova i druga pitanja pronađite u nastavku. Osamdesetih i devedesetih godina dvadesetog veka sve žene su bile kovrdžave. Pitate se kako? Imale su minival. Lokne su se pravile u frizerskim salonima po želji krupne, sitne, na dugu ili kratku kosu. Kakve god, bile su modni imperativ koji ni jdna žena nije preskočila. Moda se zatim promenila, kovrdžave brinete zamenile su plavuše duge ispeglane kose. Minival je pao u zaborav. Mlađe osobe obično pitaju šta je to trajna jer nikada nisu videle te ogromne razbarušene frizure. Bolje neka ostanu u 80-im gde im je i mesto a mi da se upoznamo sa novim sasvim cool trajnim frizurama. Kako se radi minival? Nekad Postupak pravljenja minivala nekada je bio sledeći: Frizer odvaja pramen po pramen , maže ga kiselinom za minival koja je jako smrdela baš na neku groznu agresivnu kiselinu. Pramen se zatim navije na metalni vikler. Za sitnije lokne tanji..

Najnovije