Nega lica

0
281

Preduslov za lepu i negovanu kožu lica je njeno svakodnevno čišćenje. Koliko god da je lepa boja karmina ili senke na očima, sav trud pada u vodu ako se ten sija, ima fleke ili je nijansa pudera neodgovarajuća.

A tri su koraka do lepe kože.

 

1. Čišćenje kože

Potrebno je čistiti je ujutro i uveče.

Čišćenje osvežava kožu, uklanja suvišne masnoće i izumrle ćelije. Lice je potrebno umiti mlakom vodom i nakon toga naneti sredstvo za umivanje lica, umasirati u kožu lica (bez pritiskanja) a zatim temeljno isprati lice.

Uzmite vremena za sebe i naročito uveče očistite kožu od svih nečistoća koja se nakupila na Vašoj koži u toku dana. Najveća greška koju možete da učinite jeste da odete na spavanje a da pre toga niste očistili lice.

2. Toniziranje

Tonik detaljno uklanja nečistoće i prljavštinu lica, održava prirodni nivo vlažnosti kože i priprema je za bolje upijanje kreme za lice. Koristite ga svakog jutra i svake večeri. Tuferom nanesite tonik na lice i vrat, izbegavajući područje oko očiju.

3. Nega

Krema pruža hidratantnost, sprečavajući njeno isušivanje i štiti je od uticaja spoljašnje sredina. U zavisnosti od tipa kože kao i namene, kremu je potrebno takodje naneti ujutro i uveče.

Vrlo je važno da proizvodi koje koristite budu u skladu sa tipom i potrebama Vaše kože (suva, masna, mešovita, osetljiva), jer ni najbolja krema neće moći da bude potpuno delotvorna ako nije usaglašena sa Vašim tipom kože.

Ne zaboravite, koža sve pamti. Uz dobru negu biće Vam zahvalna i kada zadjete u neke zrelije godine tako što će duže ostati elastična i mlada.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here