Crvene usne kao vrhunac zavodjenja ili večna klasika koja nikada ne izlazi iz mode!

0
283

Ima li ičeg zavodljivijeg od crvenog karmina?

Naučno je dokazano da muškarac u prvih 5 sekundi susreta sa ženom fiksira samo njene usne. Ako su usne crvene boje onda se njegov pogled zadržava 2,3 sekunde duže. Time je dakle, odabir boje karmina rešen. Crveno je boja samopouzdranja i moći. Ona kao da govori „poljubi me“.

Setite se samo velikih glumica prošlog veka poput Mariliyn Monroe, Elisabeth Taylor i mnoge druge koje su itekako bile svesne ovog moćnog oružja pa i zvezda današnjice poput Madonne i Gwen Stefani koje vrlo često upotrebljavaju baš ovu boju karmina. Mislite li da je to slučajno?

Nemojte se plašiti eksperimentisanja sa crvenom bojom. Neke od Vas će možda radije odlučiti za ovu boju karmina tokom večeri ili noći ali za koju god varijantu da se odlučite, nemojte da brinite jer za svaku ženu postoji odgovarajuća nijansa (jarko crvena, vino crvena, koralno crvena itd.). Važno je samo da ten bude savršen a sam karmin takodje perfektno nanesen.

Crveni ruž nikada nikoga ne ostavlja ravnodušnim i verujte, on uvek izazove (pozitivnu) reakciju…

Još nešto zanimljivo o karminu…

Najpopularniji i najprodavaniji kozmetički preparat svih vremena, jeste ruž za usne. Sudeći po rezultatima jedne ankete, više od 30% žena sa sobom nosi i do više od pet različitih nijansi karmina.

Istorija ruževa, govori nam da je prvi nastao čak daleke 3500. godine pre Hrista, a zna se i da su Egipćanke, Grkinje i Rimljanke svoje usne bojile svakakvim bobicama i korenjem, kao i žene sa Dalekog Istoka.

Elisabeth Arden je bila jedna od onih koja je masovno popularizala ruževe i učinili ih dostupnijim širokoj populaciji. Ali tek nakon Drugog svetskog rata ruž je zasijao svojim pravim sjajem i doživeo potpunu ekspanziju.

Danas, mogu se naći u nijansama da im se ne zna broj. Hidrantni, postojani, dugotrajni, hranljivi, sjajni, uvećavajući; samo zamislite i već postoji. Bilo kako bilo, tek Njegovo Veličanstvo Ruž već vekovima zavodi pripadnike jačeg pola.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here